Van 23 december t/m 6 januari gesloten!
+31 (0) 77 466 0966

Nazorg

Het is aan te raden om het speeltoestel regelmatig te controleren en te onderhouden. Volg onderstaande tips om jarenlang plezier te hebben van het speeltoestel.

Hout

Onderhoud
Voorkom langdurige blootstelling aan vocht. Niet alleen door stilstaand water op houten onderdelen, maar ook door vochthoudende bladeren en zand. Verwijder dit regelmatig. Langdurige blootstelling aan vocht kan het hout snel aantasten.

Controleer met enige regelmaat de verbindingen van het speeltoestel. Bout- en schroefverbindingen kunnen na verloop van tijd los gaan zitten door het krimpen van het hout. Draai deze waar nodig aan, maar let erop dat het hout niet scheurt of versplintert.

Controleer de houten onderdelen van uw speeltoestel in de herfst en winter met enige regelmaat op algaanslag, schimmels en andere organismen. Deze organismen groeien vaak op vochtige en schaduwrijke plaatsen (binnenzijde speelhuis of zandbak). Omdat ze enkel aan de oppervlakte voorkomen, tasten ze het hout niet aan (zie ook ‘eigenschappen hout’). Verwijderen is gemakkelijk met een schoonmaak- of azijnoplossing. Zorg na het schoonmaken voor een goede ventilatie door bijvoorbeeld de zandbak te openen, of de luikjes en deur van het speelhuisje open te zetten.

Werk de wanden van de zandbak bij voorkeur af met een vochtwerende folie. Wanneer ook de onderzijde van de zandbak wordt voorzien van een folie, dient deze waterdoorlatend te zijn (bv. worteldoek).

Een afgedekte zandbak, dient met enige regelmaat geopend te worden (ook wanneer de zandbak niet gebuikt word). Door het openen van de deksel kan de zandbak (en de deksel) goed doorluchten. 

Kleur
De houten onderdelen van uw speeltoestel zijn onder hoge druk geïmpregneerd. Hierdoor heeft het in beginsel een (licht) groen kleur gekregen. Doordat het hout blootgesteld word aan Uv-licht zal de kleur in verloop van tijd veranderen, en uiteindelijk (zilver)grijs worden. Het natuurlijk grijzer worden van het hout heeft geen invloed op de kwaliteit of duurzaamheid van het hout.

Wanneer u de oorspronkelijke kleur wilt behouden of het speeltoestel wilt voorzien van een nieuwe kleur, behandel het hout dan met een olie of beits. De producten van BormaWachs uit ons assortiment zijn hier zeer geschikt voor.

Kunststof

Onderhoud
Houd de kunststof onderdelen van het speeltoestel schoon. Reiniging van onderdelen gebeurt bij voorkeur met warm water en eventueel een schoonmaak middel. Gebruik hier geen agressieve chemische middelen voor.

Controleer met enige regelmaat de touwen van de schommel. Bij ernstige vezelvorming dient de schommel verwijderd te worden. Piepen en/of kraken van de schommelhaak kan opgelost worden door de schommelhaak te voorzien van een dun laag olie (bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie).

Na montage van de glijbaan is het niet mogelijk om de glijbaan aan de onderzijde op te tillen. Hierdoor bestaat het risico dat de glijbaan aan de bovenzijde onherstelbaar beschadigt (deze schade valt dan ook niet onder de fabrieksgarantie).

Demonteer bij aankomend onstuimig weer preventief de kunststof onderdelen van het speeltoestel. Door extreme windvlagen kunnen deze beschadigen.

Kleur
Door blootstelling aan UV-stralen zullen de kleuren van de kunststof onderdelen vervagen. Wanneer deze onderdelen voor lange tijd niet gebruikt gaan worden (bv. tijdens de winter) is het aan te raden deze te demonteren en bijvoorbeeld in de garage of schuur op te bergen.