Garantie

Wanneer u een speeltoestel van Tuinhout Neerkant aanschaft, mag u ervan uitgaan dat deze garant staat voor jaren speelplezier.
Hiervoor bieden wij u passen garantietermijnen, welke worden opgesplitst in 2 onderdelen:

Houtmaterialen

Hout is een natuurlijk materiaal, wat zal uitzetten, krimpen en verkleuren door de invloeden van de seizoenen.
Dit is een continu proces. Als gevolg hiervan kan het hout gaan scheuren over de lengte. Dit is normaal, en vrijwel nooit van invloed op de veiligheid.

De houten onderdelen van uw speeltoestel zijn onder hoge druk geïmpregneerd, waardoor het hout beschermd wordt tegen haar natuurlijke vijanden.
Het is hiermee echter niet bestand tegen overmatige vochtigheid. Naast een droge ondergrond is het belangrijk om houten onderdelen vrij te houden van zand, algen, mos en andere vochthoudend materiaal.

Voor de houten onderdelen van uw speeltoestel geldt een garantietermijn van 5 jaar.
U kunt echter geen aanspraak maken op de garantie wanneer sprake is van:

- Schade door overmatige vochtigheid.
- Beschadigingen door opzet of onjuist gebruik
- Beschadigingen door extreme weersomstandigheden
- Geen of onjuist onderhoud
- Normale slijtage

Kunststof onderdelen

Glijbanen en kunststof accessoires worden door Tuinhout Neerkant ingekocht bij betrouwbare leveranciers, welke reeds jaren een goede partner zijn gebleken.
Op deze kunststof onderdelen geldt een garantietermijn van 1 jaar (conform fabrieksgarantie).
U kunt echter geen aanspraak maken op de garantie wanneer sprake is van:

- Beschadigingen door opzet of onjuist gebruik (*)
- Beschadigingen door extreme weersomstandigheden
- Normale slijtage

(*) Let op: na montage van de glijbaan is het niet mogelijk om de glijbaan aan de onderzijde op te tillen. Hierdoor bestaat het risico dat de glijbaan aan de bovenzijde onherstelbaar beschadigt. Deze schade valt dan ook niet onder de fabrieksgarantie.

Voorwaarden

Er kan uitsluitend een beroep worden gedaan op bovenstaande garantiebepalingen op vertoon van de verkoopfactuur of bestelbon. Bewaar deze dus goed.

Ongeacht bovenstaande bepalingen zullen wij te allen tijde ingaan op klachten en schademeldingen, en proberen we een passende oplossing te zoeken voor de ontstane problemen.

Ook wanneer u niet reclameert vinden wij het fijn wanneer u uw ervaringen deelt. Deze kunnen altijd aanleiding geven tot productverbetering of zienswijzen.